nedelja, 25. november 2012

POŠTNI ŠKRAT


Na božičkovi glavni pošti  v polarnem krogu v božičkovi vasi je veliko hitrih in pametnih škratov. Če vidite škrata, ki hitro teka sem ter tja ste lahko prepričani, da je to POŠTNI ŠKRAT. Stalno prihajajo in odhajajo in znajo mnogo jezikov. To je pomembno, ker prihajajo v stik s pismi otrok z vsega sveta in pomagajo Božičku pisati odgovore. Nositi morajo pakete in pisma na nešteto krajev – kako bi le drugače našli prave naslovnike! Vse vile, domači škrati in palčki morajo dobiti pisma in pakete.
POŠTNI ŠKRATI imajo rdeče čepice in jakne – kot vsi božični škratti. Včasih ti poštni škrati, ki so najbolj zaposleni od vseh, oblečejo rdečo-bele črtaste srajce. Tako jih lahko vidite, kje so, v vsej tisti gneči in hitenju. Najbolj skrbni in natančni poštni škrati zavijajo darila v raznobarvni darilni papir. Pogosto nosijo tudi predpasnike, ker dekorirajo ingverjeve kolačke s sladkornim oblivom.
Poštni škrati so zelo zaposleni, ko se bliža Božič. Vsa božična darila morajo biti zavita in čisto vsak naslov  preverjen. Potem je za Božička in njegove pomočnike preprosto – naložijo sani in se odpravijo na pot. Sani so do roba polne lesketajočih in šumečih se paketov s pravilnimi imeni in naslovi.

Poglejte si video: Božičkova pošta

Ste že napisali pismo Božičku?  Vabiva vse učence in razredne skupnosti, da  mu  pišete na  naslov:


Santa Claus’ Main Post Office
Santa’s Workshop Village
Tähtikuja 1, Rovaniemi 
96930 ARCTIC CIRCLE.




tekst vir: letak Maya Maya & Embassy of Finland Ljubljana



Ni komentarjev:

Objavite komentar