nedelja, 25. november 2012

BOŽIČNI ŠKRAT


V mračnih dneh pred božičem lahko slišite cingljanje majhnega zvončka. Takrat vedite, da je božični škrat v bližini. Majhno bitje z rdečo čepico se zelo dobro skrije, včasih pa majhen zvonček na vrhu čepice malo zazvončklja. Ob večerih pred Božičem lahko celo opazite senco škrata, ki gre mimo okna. Ena od pomembnih nalog škratov je, da skrbijo za blaginjo otrok, da se otroci zbudijo spočiti, pojedo zajtrk, si umijejo zobe ter se lepo obnašajo.

Ob božičnem času bi morali vsi lepo ravnati z živalmi. Živali se zelo dobro razumejo s škrati. Škrati razumejo živalski jezik in bodo hitro ugotovili, če bo z njimi kdo grdo ravnal.

Na božični večer škrat pričakuje polno skledo ovsene kaše, rad pa ima tudi drugo hrano. Vesel je, če so jedi postavljene v zatemnjen senčen prostor, na primer na podstrešje, kjer lahko v miru uživa v okusni hrani. Na božični večer imajo škrati dober razlog, da veliko pojejo, trdo morajo delati in pomagati Božičku raznašati darila otrokom po svetu, tako velikim kot malim.

STE ŽE KDAJ VIDELI BOŽIČKOVEGA ŠKRATA? Zaupajte nama vašo izkušnjo.





Vir: letak Maya Maya & Embassy of Finland Ljubljana

Ni komentarjev:

Objavite komentar